Er op uit? Er is zoveel te beleven!

De provincie Friesland is super veelzijdig. Op het gebied van natuur, cultuur, kunst, sport en culinair is er voor iedereen genoeg te doen en te beleven!

Kijk ook eens op www.friesland.nl.

In 2018 organiseert Leeuwarden het meest aansprekende kunstevenement van Europa.

Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Leeuwarden is gekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 en vormt een waar spektakel. U maakt kennis met de gastvrijheid van de Friese gemeenschap en kunt genieten van de Friese cultuur en natuur.

Ook op culinair gebied doet Friesland niet onder voor de rest van Nederland. Er worden veel fantastische evenementen georganiseerd in de provincie Friesland dit jaar!

Meer info op deze website: www.leeuwarden2018.nl

Eernewoude / Earnewâld

Eernewoude is oorspronkelijk een dorp van boeren, vissers, turfmakers en rietsnijders. Gelukkig is haar pittoreske gezicht niet verloren gegaan, al is het dorp nu uitgegroeid tot een belangrijk watersport-centrum en recreatieoord. Eernewoude is onderdeel van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Deze veelzijdige gemeente met de onuitsprekelijke naam, beschikt over prachtige bossen, rustige natuurgebieden, karakteristieke boomwallen, uitgestrekte weidegronden en meren en plassen.

Meer info op deze website: www.earnewald.nl

Gezellig en verrassend veelzijdig watersportdorp Earnewald.
Het oudste nog werkende planetarium bevindt zicht in Franeker.

Franeker / Frjentsjer

Veel in Franeker herinnert aan de vroegere universiteit. Voor wie meer wil weten over het kaatsen, biedt het kaatsmuseum een overzicht. In het Eisinga Planetarium vindt u de door de wolkammer Eisinga vervaardigde weergave van het heelal.

Van dit zonnestelsel op schaal dat tussen 1774-1781 tot stand kwam, kan men zelfs nu nog, ruim 200 jaar later, elke dag de actuele stand van de planeten aflezen.

Meer info op deze website: www.planetarium-friesland.nl

Noord-Friese Winkeltjesroute

In deze route zijn de meest bijzondere winkeltjes van Noord Friesland opgenomen. Het betreft ateliers, brocante- en cadeauwinkels met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Bij de receptie is de route verkrijgbaar, achterop deze route vindt je een stempelkaart.

Wanneer u de stempelkaart vol heeft ontvangt u bij één van de winkeltjes een leuke attentie.

Meer info op deze website: www.noordfriesewinkeltjesroute.nl

Voor een dag vol verrassingen!
Terug